Han Willemse
“
Ik denk dat je door even bij je buren langs te gaan een hoop ergernissen kunt voorkomen: door je in hen te verplaatsen blijf je goed in contact”

Wat weten onze inwoners eigenlijk over de regels voor het parkeren van caravans en campers op de openbare weg? We vroegen het een willekeurige caravaneigenaar uit Anna Paulowna: Han Willemse.

Han: “Mag een camper of caravan zeven dagen op de openbare weg staan? Ik dacht dat het drie dagen was, dus dit valt me alles mee. Heeft Hollands Kroon deze regel van drie dagen naar zeven dagen gezet? Dat wist ik niet. Eerlijk gezegd staat onze caravan hier nu een dag of tien, iets te lang dus. Daar ben ik me zeker van bewust, ik weet dat er inderdaad regels voor zijn. Maar we gaan over een paar dagen weg dus dan is -ie- uit beeld. Ik heb trouwens wel aan mijn buren gevraagd of ze het niet vervelend vonden. Gelukkig heb ik hartstikke fijne buren; ze storen zich er niet aan en ze begrijpen dat ik wat meer tijd nodig heb om alles in orde te maken - mijn vrouw is ziek dus de voorbereidingen doe ik alleen.”

Ergernissen voorkomen


Ik denk dat je door even bij je buren langs te gaan een hoop ergernissen kunt voorkomen: door je in hen te verplaatsen blijf je goed in contact. En zij verplaatsen zich weer in mijn situatie. Kijk, straks ben ik weer een maand thuis voordat we op zomervakantie gaan. Dan breng ik de caravan natuurlijk naar de stalling. Een paar dagen vindt niemand erg, maar het moet niet te lang duren. Zolang we allemaal een beetje begrip voor elkaar hebben komen we een heel eind.”