Peter Smit
“De buren konden zich prima voorstellen dat wij dat liever anders zagen en snoeien was geen enkel probleem.”

Waar de een geniet van een prachtige tuin in volle bloei, kan de ander van diezelfde tuin behoorlijke overlast ervaren. Overhangende takken, bomen die schaduw veroorzaken of struiken die grote hoeveelheden bloemen verliezen die aan de andere kant van de schutting terechtkomen: het kan zomaar aanleiding zijn voor kleine of grote ergernissen. Ervaart u ook iets dergelijks? Ga in gesprek met uw buren en zoek samen naar een goede oplossing.

Inwoner Peter Smit: “Bij onze buren in de tuin staat een sierkers, precies in het hoekje tegen onze gezamenlijke schutting aan. Een mooie boom die het goed doet en die ook voor ons een mooi uitzicht oplevert als we in de tuin zitten. Maar op een gegeven moment was -ie- zo hoog gegroeid dat de bovenste takken net dat laatste beetje avondzon uit onze tuin hielden. De buren konden zich prima voorstellen dat wij dat liever anders zagen en snoeien was geen enkel probleem. Omdat ze zelf even niet in de gelegenheid waren om te snoeien heb ik voorgesteld dat ik dit voor ze zou doen. Dat was de snelste weg naar een prima oplossing, waar iedereen tevreden mee is".

Snoeiafval laten ophalen?

Na het lezen van dit artikel van plan om te gaan snoeien in uw tuin? Speciaal voor snoeiafval biedt HVC vanaf 6 april tot en met 11 mei een extra service aan om uw snoeiafval op te halen. Lees hier hoe u een afspraak kunt maken bij HVC.