Voorbeelden in de praktijk

Mensen aanspreken op gedrag werkt beter dan het aanspreken op regels. Maar iemand aanspreken is voor de een gemakkelijker dan voor de ander. Bovendien vraagt een prettige woonomgeving zonder lange lijsten met regels om voldoende voorzieningen én slimme oplossingen. Gelukkig zijn er genoeg goede voorbeelden te vinden, denk aan:

 

 

Marit Kaan
“We willen voor onze huurders een vertrouwd gezicht zijn in de buurt en vanuit de praktijk bijdragen aan leefbaarheid”
Lees meer
“
Ik denk dat je door even bij je buren langs te gaan een hoop ergernissen kunt voorkomen: door je in hen te verplaatsen blijf je goed in contact”
Lees meer
Han Willemse
Sjaak de Lange
“Je hoeft niet bang te zijn om de schaar erin te zetten: een plant snoei je niet gauw dood”
Lees meer
“Bomen in Van Ewijcksluis: het leuke aan dit project is dat er totaal geen papierwerk aan te pas is gekomen.”
Lees meer
Simon Kranenburg
Peter Smit
“De buren konden zich prima voorstellen dat wij dat liever anders zagen en snoeien was geen enkel probleem.”
Lees meer
“Het is natuurlijk prachtig als honden even flink kunnen rennen zonder dat ze beperkt worden door de riem. Dit lijkt eigenlijk geen kwaad te kunnen, maar er zijn toch risico’s.”
Lees meer
Wim Mostert
Lineke Albrecht
“Probeer elkaar niet te veranderen, maar biedt elkaar de ruimte.”
Lees meer
“Vernielingen: de stand van zaken in twee weken tijd: vijf prullenbakken, twee verkeersborden en een straatnaambord. De schade? Een paar duizend euro.”
Lees meer
Pieter Korver
Arjen Akse
“In onze gemeente ontvangen we enkele tientallen bezwaarschriften per jaar. Van deze bezwaren proberen we circa de helft op informele wijze af te handelen.”
Lees meer
“Geen poep op de stoep: op initiatief van Dorpsraad Breezands Belang zijn op elf locaties in het dorp bakken geplaatst. Het iniatief is een succes.”
Lees meer
Ina van Haaster
Jan Boeijink
“Als u iets rond het huis gaat ondernemen, probeert u zich dan te verplaatsen in uw buren en uw woonomgeving. Informeer hen op tijd over uw plannen.”
Lees meer
“Op zo’n veertig locaties in Hollands Kroon zijn ook dit jaar weer bladkorven geplaatst. Wie de herfstbladeren in en om de tuin wil opruimen, kan gebruikmaken van deze korven.”
Lees meer
Marco de Vries